All times are UTC


It is currently Tue Oct 22, 2019 7:10 am



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: wersja BETA
PostPosted: Sat Dec 21, 2013 3:02 pm 
Archer
Offline

Joined: Thu Nov 07, 2013 11:24 pm
Posts: 5
Przepraszam, ale to jakaś porażka, wróćcie do poprzednich wersji...

Koszmarnie to wygląda i nie chodzi o jakieś proste błędy typu nie widać ile mam punktów dowodzenia (bo po co?) albo że po 3 walkach na arenie znów mam 3 po kilku sekundach :)

Tu akurat podam kilka przykładów najbardziej zabawnych (wg mnie :D ) - naprawdę uśmiałem się do łez

1. zadanie - wyprodukuj 1010 many - to będzie trwało tydzień! he he mają poczucie humory twórcy tej pomyłki
2. albo ulepszenie toporników za runy powietrza - też dobre, można się uśmiać :)) jak będę miał tytanów to na pewno będę toporników ulepszał za runy powietrza bardzo zabawne he he...
3. no i produkcja surowców - nie kumam jak można taki debilny sposób obczaić? nic nie widzę: ani ile się produkuje? ani ile będę miał surowców za godzinę czy dwie? nic nie wiadomo! i stary błąd z poprzednich wersji, że można mieć więcej surowców niż mieści się w magazynie, więc pytam po co magazyn? (targ się to tu chyba nazywa)

Jednym słowem - porażka!
A w dwóch słowach - totalna klapa!
Nie da się w to grać

Pozdrawiam
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 9:16 am 
Skeleton
Offline

Joined: Tue Nov 19, 2013 3:18 pm
Posts: 3
Pozwolę się z pewnymi kwestiami nie zgodzić z przedmówcą.

Gra wreszcie chodzi PŁYNNIE. Miodnie i szybko. To jest wersja BETA zatem nie ma co oczekiwać że wszystko będzie działać, po to właśnie jesteśmy testerami w sumie :)

Kolorystyka, zmiany jak dla mnie są ok, wreszcie powiew świeżości :)

A teraz co jest do poprawy:

1. PD, czyli punkty dowodzenia. Koniecznie muszą się wyświetlać poprawnie bo do tej pory raz mam 25, raz 0, raz 16 itd i nie wiem ile mam tak naprawdę :)
2. Zadania poboczne z maną to chyba nieporozumienie, bo zadanie zbierz 1000 many to będziemy zbierać z tydzień... tak samo wydaj np 700 many...
3. Walka jednoczesna w obozie: nie wiem czemu ale jak atakuję obóz i napotkam innego gracza to nie jest podział łupów tylko od razu u mnie porażka, mimo że gracz jest ode mnie słabszy... czyli mam stratę PD i zero łupu z obozu
4. Badania: mam obecnie Laboratorium na 6 poziomie. Mam runy. Jak wchodzę w laboratorium mam komunikat że nie przeprowadzane są żadne badania. Tymczasem jak chcę jakiekolwiek przeprowadzić (czy wynaleźć czar czy usprawnić jednostkę) to nie mogę bo wywala mi komunikat że badania są właśnie przeprowadzane. Ta sytuacja jest już bite 24h. Tym samym nie mogę nic wynaleźć / ulepszyć w laboratorium. Póki co to dla mnie najpoważniejszy błąd.
5. kosmetyka - przesunąć gdzieś czas ataku bo połowa jest ucięta tego czasu po prawej górnej stronie ekranu.
6. Surowce wpłacane do sojuszu wracają, mana nie wiem jak przelewać - nie da się?

Co do zmian mechaniki dla mnie ok, wreszcie każda runa będzie cenna a nie tylko pościg za najlepszymi, bo np ulepszenie życia topornikom jak wyżej kolega napisał za runę powietrza wcale nie jest złe, można mieć ładnie zrobionych toporników, to zresztą wyjdzie w praniu.

Poprawcie te błędy i śmigamy dalej :)
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 10:21 am 
Axe Warrior
Offline

Joined: Sun Dec 22, 2013 8:39 am
Posts: 10
dodatkowe problemy
sojusz: podniesiony poziom sojuszu..info 25/30 ale nie mam możliwości przyjęcia nowych graczy gdyż dostaję komunikat że osiągnięto limit członków i muszę podnieść poziom sojuszu...ta sytuaja trwa od 24 godzin, i nawet odświeżąnie kilkakrotne strony nie pomoga... :cry:
2- znikająca armia...posłane wojo do ataku, mam 8 pd..komunikat:brak pd...i znika połowa armii...by po odświeżeniu, pojawia się z powrotem..to co, poszli na piwo? :D
aaa jeszcze co się przypomniało w trakcie gry
3..nie ma możliwości wyboru, jaki czar chcemy zbadać/wynaleść..
4 - brak możliwości "klikania" na rozbudowę u sojuszników...
...jak jeszcze coś się przypomni, lub "wyjdzie w praniu" to dopiszę :D
maam
nie ma widocznych run na targu, a co za tym idzie, nie ma możliwości ich kupienia czy sprzedaży... i przy okazji tego tematu, propozycja opcji wyboru, komu chcę sprzedać towar, czy wystawiam na targ ogólny czy dla konkretnego gracza.. :)
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 1:21 pm 
Skeleton
Offline

Joined: Sun Dec 22, 2013 1:09 pm
Posts: 1
Dla mnie grafika w sumie ok, chociaż ciężko się połapać na początku w kopalniach.
Kiepsko widać czas jaki pozostał do końca budowy czy produkcji many.
Dla mnie trochę chore jest zdobywanie run do budowy pałacu... Bo Runy wypadają dość rzadko, poza tym mniejsza liczba wojska nie pozwala iść po runy wyższych poziomów.
Czas budowy czegokolwiek pominę, trochę irytuje, ale jakoś się da znieść.
Oddawanie many do sojuszu było już poruszone wcześniej oraz te zadania z wyprodukowaniem jej... Zadania chyba zostały z poprzedniej wersji plus nowe.
Błąd jaki u mnie się pojawia, to po wykonaniu kolejnego zadania wszystkie magazyny surowców zapełniają się, mogę oddać wszystko do sojuszu a po wykonaniu zadaniu znów jest pełno.
"Do tych badań potrzebny jest 25 poziom 4" - co oznacza to 25, bo nie mogę dojść.
Chyba na tą chwile tyle...
Skoro nie ma niebieskich kryształów, to nie będzie można budować miast?
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 2:31 pm 
Axe Warrior
Offline

Joined: Sun Dec 22, 2013 8:39 am
Posts: 10
co do budowy miast, to już w opisie wersji beta było podane że gracz będzie miał tylko jedno miasto :D
ten wpis, że do kolejnego poziomu potrzeba 25 do poziomu 4...pokazuje się każdemu, także każdemu po odświeżeniu strony "wracają surowce do magazynu, a także nadal figurują w menu sojuszu jako oddane....
Czas rozbudowy wg mnie jest trochę zawyżony, pałac na 4 poziom buduje się 12h, to ile się będzie budował na poziom 15? tydzień?... zgadzam się co do użycia run do rozbudowy pałacu...jest to błąd, bo runy fajnie wpadały tylko w dniu otwarcia serwera, teraz na 19 ataków nie ma ani jednej...i to mówimy o runach ziemi, a jak to będzie wyglądało z runami ognia i powietrza????,
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 4:44 pm 
Axe Warrior
Offline

Joined: Sun Dec 22, 2013 8:39 am
Posts: 10
Bardzo mile mnie zaskoczyła szybka reakcja administracji gry, przynajmniej odpowiedź dostaąłm na drugi dzień po zgłoszeniu problemu....co zbyt często nie zdażało się w dotychczasowych grach on-line. Pozostaje czekać, jak szybko postarają się zgłoszony błąd naprawić
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Mon Dec 23, 2013 9:15 am 
Necromancer
Offline

Joined: Fri Jan 18, 2013 12:09 pm
Posts: 56
Zacznę od tego, że tutaj zgłaszacie sugestie, a nie błędy.
Jakiekolwiek błędy, zgłaszacie na support w grze, problem na pewno szybciej trafi do odpowiednich osób.


Trochę chyba muszę ostudzić wasze zapędy, że porażka, klapa. Jest to wersja BETA gry, która będzie zmieniana, a dzięki temu, że macie do niej dostęp (BETY), możecie wpłynąć na jej kształt.
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Mon Dec 23, 2013 2:08 pm 
Axe Warrior
Offline

Joined: Sun Dec 22, 2013 8:39 am
Posts: 10
zgoda, więc ujmijmy to tak że w postach wyżej zawarliśmy sugestie i propozycje które niedoskonałości w grze należałoby poprawić :D
Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: wersja BETA
PostPosted: Mon Dec 23, 2013 7:14 pm 
Necromancer
Offline

Joined: Fri Jan 18, 2013 12:09 pm
Posts: 56
I te sugestie/propozycje należy zgłaszać na support :mrgreen: jak w tym linku http://forum.emporea.org/viewtopic.php?f=160&t=1157
Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron